Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) talebi üzerine Gazze’deki insani durum hakkında açık oturum düzenledi.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, mevcut durumda Gazze’de BM kuruluşuna sığınan 670 bin sivilin yaşam koşullarının son derece kötü olduğunu ve çok sayıda sivil tesisin tahrip edildiğini ifade etti.

Gazze’deki ablukayı “toplu cezalandırma” olarak nitelendiren Philippe Lazzarini, temel hizmetlerin şu anda çökmekte olduğunu ve yakıt dahil olmak üzere insani yardıma erişime izin verilmesi ve UNRWA’ya mali yardım sağlanması çağrısında bulundu.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze’de tırmanan krizin her gün ortalama 420 çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtığını ve çatışmaların çocuklara kısa ve uzun vadeli psikolojik travmalar getirebileceğini kaydetti. Catherine Russell, tüm çocukların haklarının korunması için Güvenlik Konseyi’nde ateşkes kararının kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Hibya Haber Ajansı