Çin Gümrük Genel Müdürlüğü, 1 Kasım tarihinden itibaren Çin’e giriş ve çıkışlarda sağlık beyannamesi formu doldurulmasına gerek olmayacağını açıkladı. Ancak ateş, öksürük, nefes almada zorluk, kusma, ishal, döküntü, açıklanamayan deri altı kanama gibi bulaşıcı hastalık belirtileri olan veya bulaşıcı hastalık tanısı almış olan her yolcunun gümrüğe sağlık beyanında bulunması gerekiyor.

Çin, KOVİD-19 salgınını kontrol altına almak için uyguladığı yurt dışından gelenlere zorunlu karantina uygulamasını, 8 Ocak tarihinde kaldırmış sadece test zorunluluğu getirmişti. Ülkeye girişteki zorunlu karantina uygulamasına son verilirken uçuştan 48 saat önce yapılmış PCR testinin negatif sonucunu bildirme zorunluluğu 29 Nisan’a kadar sürdürülmüştü.

Bu tarihten itibaren ise yolculardan yalnızca seyahatlerinden 48 saat önce antijen testi yaparak sağlık durumlarını kontrol etmeleri, ülkeye girişte doldurdukları sağlık beyanında test sonucu bildirmeleri isteniyordu. Bu uygulama da 30 Ağustos’tan itibaren kaldırılmış ve sadece sağlık formu doldurulması zorunluluğu getirilmişti.

Hibya Haber Ajansı