Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat'ın Facebook'ta paylaştığı iddia şu şekilde.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DİNİ SİYASETE ALET EDEREK, DİN ADAMLARINA VE DİNE ZARAR VERİYOR: 

Cumhuriyet gazetesinde Sefa Yar ' ın haberine göre, Diyanet işleri başkanlığı, genellikle altı aylık aralıklarla il Müftüleri toplantısı düzenliyor bu kapsamda 41 il müftüleri istişare toplantısı Haziran 2022' de yapıldı.

Son toplantının üzerinde 2 ay geçmişken, il müftüleri geçen hafta Ankara ' ya çağrıldı " Gündemsiz" ve Acele " şekilde 15 Ağustos ' ta yapılan ve bir gün süren toplantıda, önceki toplantılarından farklı olarak basına açık bölüm ve toplantı sonuç bildirgesi yer almadı.

Basında bilgi geçilmeyen toplantıya ilişkin" Konuşulanlardan biri sızarsa hepiniz sorumlusunuz" denildiği öğrenildi.

İddiaya göre Müftülere ,"seçimlere 9 ay kaldı. Herkes sahaya insin, çalışma yapsın, kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz.Ev ev gezin " talimatı verildi

Başkan Ali Erbaş" büyük kazanımlar elde ettik, bu kazanımları önümüzdeki seçim de kaybetmemeliyiz " dediği kaydedildi.

Söz konusu siyasi mesajların ise bazı müftüler arasında" Bizi seçim çalışması için mi çağırdılar seçim propagandası mı yapacağız" rahatsızlığına neden olmuş diye yazmış.

Eğer bu Haber doğru ise Diyanet işleri bakanı Sayın Ali Erbaş Anayasayı ihlal suçu işliyor.

Madde 1: Anayasaya göre Diyanet işleri başkanının görevi; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir.

Diyanet işleri başkanı siyasetin konusu olan alanlara girerek Anayasayı açıkça ihlal etmektedir.

Ve bu hareketi ile hem kendini itibarsızlaştırıyor, hemde diyanet işleri gibi saygınlığı olan bir kurumu Müslümanların gözünde itibarsızlaştırıyor.

Yapılan araştırmalara göre Milletin gözünde diyanet işleri başkanlığına güven en son sırada yüzde 11' lerde yer almaktadır.

İslam dini; her dinden, her kavimden, her görüşten, her sınıf ve her seviyeden bütün insanların birlikte barış ve ibadet için de yaşama düzeni ve herkesin temel insan haklarıyla, hürriyetlerini, başkalarına zarar vermeden kullanma disiplindir.

Diyanet işleri başkanı, din adamları doğrunun yanında, yanlışın karşısında, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir dinin tebliği ile görevli mensuplarıdır.

Bu din adamlarını siyaset kurumunun kısır tartışmalarına alet etmenin ve milleti camilerden ve din adamlarından soğutmasın.

Geçen 15 Temmuz Cuma Namazını Akabe Evren Sanayi Sitesi Camide kıldım Hoca Hutbede siyaset yaptı ve hutbe sonunda herkesi Topçu meydanı 15 Temmuz etkinliğine davet etti.

Namaz çıkışı cemmat ten bir çok kişi tepki gösterdi bunlar yüzünden camiye cuma günü dışında gitmemeye karar vermiştim bu gün den sonra artık Cuma Namazına da gitmeyeceğini ifade ettiler.

Diyanet işleri başkanı ve bazı din adamlarının dini ve camileri siyasete alet etmesini kınıyoruz.

Demokrat parti olarak her zaman söylediğimiz şudur " Siyaset okula, Camiye ve kışlaya" girmesin.

Demokrat parti 14 Mayıs 1950' de İktidar oldu yaklaşık bir ay sonra 16 Haziran 1950' de Türkçe okunan Ezanı Asli şekline arapça 'ya çevirdik.

Radyo programlarında dini programlar yasağını kaldırdık, Radyo da Ezan yayınları başlatıldı, din dersleri zorunlu hale getirildi.

Ülkede ki İslami gelişme toplum düzenine müdahale etmemek için 1953 yılında Vicdan hürriyetini koruma konunu çıkarıldı.

Yine Demokrat parti ve Adalet partisi ve dyp İktidarında dine çok büyük hizmetler yapıldı Millet indirilmiş gerçek İslam ' ı ve peygamber efendimizin gerçek hadislerini öğrensin diye İmam Hatip Liselerini , yüksek İslam enstitüsü ve İlahiyat fakültelerini açtık.

1977' de 70 bin din görevlisi kadrosunu diyanet işleri başkanlığına verdik.

Fakat hiç bir zaman ne İmam Hatipler " Arka bahçemiz" dedik ne de din adamlarına baskı yaptık.

Hata İktidarımız da Camiler de Bize ve Rahmetli Süleyman Demirel ' le ne iftiraları atıyorlar dı gülüp geçiyor Allah ' a havale ediyorduk."

Haber: İbrahim Uyğur-Gaffar Kaymaz