100. Yılında Cumhuriyetimiz konulu yarışmaya katılan 256 ilkokul ve ortaokul öğrencisi arasından dereceye giren ve sergileme kazanan öğrenciler aileleriyle birlikte Uğur Mumcu Kültür Ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. İlkokul ve ortaokul olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada her iki kategoride birincilere bisiklet, ikincilere scooter, üçüncülere profesyonel boya seti hediyelerini Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ ile birlikte 29 Ekim kutlamaları kapsamındaki Zeybek gösterisi sonrasında verdi.

Başkan İduğ, Cumhuriyet’in 100. Yılının coşkusunu 7’den 70’e yaşadıklarını ve yaşattıklarını belirterek, çocukların zihinlerindeki Cumhuriyet’i resimle ifade etmelerinin çok değerli olduğunu söyledi. Atatürk’ün Cumhuriyet’i çocuklara ve gençlere emanet ettiğini de hatırlatan Başkan İduğ, bu açıdan çocukların resimleriyle katıldığı 100. yıl kutlamalarının daha da büyük anlam taşıdığını dile getirdi.

Yarışmaya katılan resimler, Emekli Resim Öğretmeni ve Ressam Feriha Dağlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Bahar Soğukkuyu ve Bornova Belediyesi’nde görev yapan resim öğretmenlerinden oluşan kurul tarafından değerlendirildi. Her iki kategoride toplam altı öğrencinin ödül aldığı yarışmada 6 öğrenci de mansiyon almaya hak kazandı, 38 resim ise sergilenmeye değer görüldü.

Yarışmada ilkokul kategorisinde Mert Aras Yalçın birinci, Kyla Güneş Taşpınar, Elif Köymen üçüncü oldu. Elif Elizya Kılıçoğlu, Melin Toğulga ve Aylin Mergen ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ortaokul kategorisinde ise Nilüfer Nida Özoğlu birinci, Elif Asya Aydın ikinci, Deniz Ece Özsemerci üçüncü oldu. Hayat Can, Ela Işık ve Jamila Jahid Zada ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 10 Kasım 2023’e kadar açık kalacak serginin açılışını yapan Bornova Belediye Başkanı Barbaros Taşer, yarışmaya katılan 256 öğrencinin her birinin emeğinin çok kıymetli olduğunu belirterek, çocukları ve onları destekleyen ailelerini tebrik etti. Eserleri sergilenen çocuklara Cumhuriyet’in 100. yılı için özel ajanda, Nutuk ve kitap hediye edildi.

Hibya Haber Ajansı