İSTANBUL (AA) - Özerden Plastik adı altında 65 yıllık sanayi tecrübesiyle yalıtım ve ambalaj çözümleri konusunda faaliyet gösteren şirket, yola Özerden Ambalaj olarak devam edecek.

Özerden Ambalaj'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Özerden Genel Müdürü Mehmet Bağır, unvan değişikliğinin, şirketin büyüme ve genişleme stratejilerine uyum sağlamak, müşterilere ve paydaşlara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yeni unvanın, şirketin sürdürülebilirlik vizyonunu daha iyi yansıtacak şekilde seçildiğini aktaran Bağır, "Bugüne kadar ambalaj sektöründe inovasyona verdiği önem, makine parkı ve AR-Ge yeteneği ile öne çıkan Özerden, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve insan odaklı politikaları ile de sektöründe standartları belirleyen bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” ifadelerini kullandı.

Bağır, yapılan unvan değişikliğinin şirketin sürdürülebilirlik politikasına önemli ölçüde hizmet edeceğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şirket olarak çevreye karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinç doğrultusunda yaptığımız unvan değişikliğinin de sürdürülebilirlik yaklaşımımıza doğru şekilde hizmet edeceğine inanıyoruz. Kalite ve gıda güvenliği yönetimine uygun standartlarda üretim yapıyor, sıfır atık politikası güdüyor, ürünlerimizin geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir malzemeden üretilme oranını artırmak için çalışıyoruz. Fosil yakıt tüketimini ve buna bağlı olarak karbon salımını azaltma konusunda da kurmuş olduğumuz elektrikli şarj istasyonu ile gelişim göstermeye çoktan başladık. Gelecekte tüm binek otomobil filomuzu elektrikli araçlarla değiştirmeyi hedefliyoruz."

"Bununla birlikte üretimde fire maliyetini yarıya indirecek, karbon emisyonunu azaltacak ve böylece sürdürülebilirlik faaliyetlerimize katkı sağlayacak 10 milyon TL değerinde bir yatırıma başladığımızdan da bahsetmek isterim." yorumunu yapan Bağır şunlara dikkati çekti:

"Bizim için sürdürülebilirlik kavramı sadece çevre değil sosyal politikalarla da desteklenmesi gereken bir konudur. Bu bilinçle, çalışanlarımızın memnuniyeti için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz.

Bu çabaların sonucunda 2023 yılında Happy Place to Work tarafından yapılan bağımsız değerlendirme ışığında Mükemmel Çalışan Deneyimi ve kendi sektörümüzde en yüksek puana ulaşarak aldığımız Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri ödüllerine layık görüldük."