ABD'de enflasyon temasının ağırlıklı olması ile dolara olan talebin artması sonrası ons altın fiyatlamaları 5 Ekim'de 1.820 seviyelerine kadar geri çekilen ons altın fiyatlamaları izledik.
Son 3 haftada ise İsrail - Hamas arasındaki sıcak çatışmanın etkileri ile güvenli limanlara olan geçişler arttı. Ardı arkası kesilmeyen haber akışlarının daha da sertleşmesi ile ons altın 1.980'lere kadar yükseldi.
Ayrıca ons altın yatırımcılarının gözü sadece gerginliğe ilişkin haber akışlarında değil, Fed'den gelecek kararlarda da olacak.  Fed faiz kararı bugün açıklanacak. ABD’de Fed’in faiz kararları çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Öyle ki üyeler arasında da tutarsızlıklar söz konusu. Fed Başkanı Powell, şahin tonda açıklamalara devam ederken, Fed Başkan Yardımcısı geçtiğimiz günlerde güvercin tonda açıklamalarda bulundu. Jeopolitik gerginliklere bağlı yükselen petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki yükseliş hala enflasyonist risklerin ayakta olduğunu gösterirken, Fed’den bu ay faizde değişiklik ön görmüyoruz. FedWatch anketinde de sabit kalma ihtimali %98’e yükselmiş durumdayken %2’lik kesin faizde 25 baz puanlık indirim bekliyor. Fed'in olası güvercin tonda vereceği mesajlar ile ons altında yukarı yönlü hareketin devamını görebiliriz.

Günlük grafikle 60 ve 200 g HO seviyelerinin üstüne çıkan ons fiyatlamaları Fibonacci %61,8 ve %38,2 düzeltme seviyelerinin geçtiği 1.935 dolar ile 2.000 dolar seviyeleri arasında yön arayışını sürdürüyor.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı