WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

Buca'da Galeri Hamam açıldı

Buca Belediyesi, tarihi Hacı Davut Fargoh Köşkü’nün hamam yapısını restore ederek “Galeri Hamam” adıyla hizmete sundu.

Buca'da Galeri Hamam açıldı
Paylaş:

İlk sergisinde bağımsızlık mücadelesinin iki kahramanının hikâyesini gün yüzüne çıkaran tarihi fotoğraflara ev sahipliği yapan Galeri Hamam, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında açıldı.

Buca Belediyesi Kent Belleği Sergisi çalışmaları kapsamında hayata geçirilen mekânla ilgili olarak, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak hedefleniyor.

Açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, ''Cumhuriyetimizin 103. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, bağımsızlık mücadelemizin izlerini taşıyan bu fotoğraflarla buluşmanın da özel bir anlamı var. Bir kentin kimliği, sahip olduğu tarihi yapılar kadar o yapılarda yaşatılan anılarla, üretilen sanatla ve paylaşılan değerlerle de şekillenir.'' dedi.

Emekli Jandarma Albay Dr. Burhanettin Şenli’nin 32 yıllık araştırmaları sonucunda oluşturduğu koleksiyondan meydana gelen “Balkanlar’dan Ege’ye İki Şehidin Hikâyesi – İstiklal Harbi Fotoğraf Sergisi” 11 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```