WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

İzmir Oda Orkestrası Cumhuriyet Bayramını klasik müzik konseriyle kutladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzmir Oda Orkestrası'nın sanatçılarından oluşan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü kapsamında konser verdi.

İzmir Oda Orkestrası Cumhuriyet Bayramını klasik müzik konseriyle kutladı
Paylaş:

Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verdiği konserde Beethoven, Glazunov ve Ulvi Cemal Erkin’in eserleri seslendirildi.

Konserin açılışında konuşan keman sanatçısı Billur Kibritçioğlu, “Bu akşam bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bu konserin bizim için ayrı bir önemi var. Sizlerle birlikte Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Aramıza birbirinden yetenekli yeni arkadaşlarımız katıldı. Umarım sizler de bizler kadar keyif alırsınız” dedi.

Konserde, klasik müzik bestecilerinden Ludwig van Beethoven’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 6, Si bemol Majör, Op. 18 No. 6 adlı eseri ile Rus besteci Alexander Glazunov’un 5 Novelettes, Op. 15 eserinden II. Orientale bölümü ve Türk Beşleri arasında yer alan Ulvi Cemal Erkin’in Yaylı Çalgılar Dörtlüsü seslendirildi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```