Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla 100 savaş gemisi ile icra edilen İstanbul Boğazı’ndaki geçit töreni, “Nizam Cumhuriyet” adı verilen düzen ve tertipte gerçekleştirildi.

Geçit törenini TCG Anadolu’dan yöneten Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, başarıyla tamamlanan faaliyetle ilgili olarak “Bizlere Cumhuriyet’i armağan eden başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımız olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Bu denli zorlu, detaylı bir çalışma isteyen faaliyeti dünyada çok az sayıda ülkenin donanması gerçekleştirebilir." diye konuştu.

Resmi geçit sırasında bir sürpriz yaparak milli fırkateyn İstanbul ile Pirireis denizaltısı ve denizde ikmal muharebe destek gemisi Derya'yı da halkın beğenisine sunduklarını aktaran Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Gücünü ve kararlılığını asil Türk milletinden alan Türk Deniz Kuvvetleri, başta Mavi Vatanımız olmak üzere memleketimizin her köşesinde, sınırlarımızın ötesinde ve dünya denizlerinde sarsılmaz bir azim ve iradeyle vatan savunması için canını vermeye hazır, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Deniz Kuvvetlerimizin dünü, bugünü ve geleceği olarak hep birlikte milli gururumuz TCG Anadolu’dan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gerçekleştirdiğimiz bu büyük faaliyetimizi takip ettik."

Hibya Haber Ajansı