WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL ek tahakkuk ve ceza kararı

Ticaret Bakanlığı, 2026 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirdiği gümrük inceleme ve firma denetimleri sonucunda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artışla 11,7 milyar TL ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL ek tahakkuk ve ceza kararı
Paylaş:

Ticaret Bakanlığının ikincil kontrol beyanname incelemeleri kapsamında 155 bin 270 gümrük beyannamesi yeniden incelendi. Usulsüzlük tespit edilen 26 bin 653 beyanname için 9,9 milyar TL ek tahakkuk ve ceza kararı düzenlendi. Bu tutar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 arttı.

Sonradan kontrol amaçlı firma denetimleri kapsamında ise 180 firma denetlendi. Denetimler sonucunda 1,8 milyar TL ek tahakkuk ve ceza kararı alınırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış kaydedildi.

Ticaret Bakanlığı, yaptığı açıklamada kontrollerin vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük işlemlerinin mevzuata uygun yürütülmesi ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla sürdürüldüğünü bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```