WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

GÖK DELİNECEK! METEOROLOJİ ALARMA GEÇTİ

GÖK DELİNECEK! METEOROLOJİ ALARMA GEÇTİ: 21 İLDE SARI KODLU UYARI! SEL VE SU BASKINI TEHLİKESİ

GÖK DELİNECEK! METEOROLOJİ ALARMA GEÇTİ
Paylaş:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle 21 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Vatandaşlara ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 30 Ekim 2026 tarihli hava tahmin raporuna göre Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Özellikle Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

21 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin uyarı yayımladığı iller arasında Şanlıurfa, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Sivas, Tunceli, Batman, Şırnak, Yalova ve Kilis bulunuyor.

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASABİLİR!

Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte şu olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekiyor:

  • Ani sel ve su baskınları

  • Ev ve iş yerlerinde su baskını riski

  • Heyelan ve toprak kaymaları

  • Yıldırım ve yerel dolu yağışı

  • Kuvvetli rüzgâr

  • Trafikte ve ulaşımda aksamalar

Özellikle dere yatakları, alt geçitler ve su birikintilerinin oluşabileceği bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

ŞANLIURFA'DA DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji tahminlerine göre Şanlıurfa'da sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtilirken vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması isteniyor.

Sürücülerin yağış sırasında hızlarını düşürmeleri, vatandaşların ise zorunlu olmadıkça riskli bölgelerde bulunmamaları önem taşıyor.

Meteoroloji, hava koşullarına ilişkin güncel uyarıların takip edilmesi gerektiğini bildirdi.

HABER: GAZETECİ İBRAHİM UYGUR

 

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```