WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Bolat: İİT ülkeleri arasında stratejik iş birliklerini güçlendireceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İş Liderleri Zirvesi’nin ikinci toplantısında iş insanları, yatırımcılar ve politika yapıcılarla bir araya geldi. Toplantıda iki mutabakat zaptının imza töreni de gerçekleştirildi.

Bolat: İİT ülkeleri arasında stratejik iş birliklerini güçlendireceğiz
Paylaş:

Ticaret Bakanı Bolat, “Büyük Yakınlaşma: Küresel Güney'in Dayanıklılığı için İİT Sermayesini Harekete Geçirme” temasıyla İstanbul’da düzenlenen İİT İş Liderleri Zirvesi’nin (B57+) ikinci toplantısına katıldı.

Toplantıda İİT üyesi ülkelerden iş insanları, yatırımcılar ve politika yapıcılarla bir araya geldiklerini belirten Bolat, B57+ platformunun kamu ve özel sektör arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi, yatırımcıları yeni fırsatlarla buluşturmayı ve ortak projelerin geliştirilmesine zemin hazırlamayı amaçladığını ifade etti.

Platform kapsamında yürütülecek çalışmaların İslam dünyasının ekonomik potansiyelini harekete geçireceğini ve Küresel Güney ülkelerinin dayanıklılığını güçlendireceğini kaydeden Bolat, ortak kalkınma hedeflerine yönelik stratejik iş birliklerinin önemine dikkati çekti.

Toplantı kapsamında Kadınların Kalkınması Teşkilatı (WDO) ile İslam Ticaret ve Kalkınma Odası (ICCD) arasında, ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kamerun Ticaret, Sanayi, Maden ve Zanaatkârlar Odası (CCIMA) arasında imzalanan iki mutabakat zaptının törenine de katılım sağlandı.

Bolat, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İİT üyesi ülkeler arasındaki ekonomik iş birliğini daha somut, sonuç odaklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```