WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Plenkovic: Hırvatistan, savaş sonrası süreçte Avrupa demokrasisine dönüşümünü tamamladı

Strasbourg, 2 kasım (Hibya)-Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Strasbourg'daki Dünya Demokrasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin Avrupa Konseyi üyeliğinin 30. yılını değerlendirdi. Plenkovic, dezenformasyon, hibrit tehditler ve yasa dışı göçle mücadeleye dikkat çekerek demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunması gerektiğini belirtti.

Plenkovic: Hırvatistan, savaş sonrası süreçte Avrupa demokrasisine dönüşümünü tamamladı
Paylaş:

Hırvatistan Başbakanı Plenkovic, Fransa'nın Strasbourg kentindeki Avrupa Sarayı'nda düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'nda konuştu.

Plenkovic, Avrupa Konseyi üyeliğinin 30. yılını kutlayan Hırvatistan'ın, Bağımsızlık Savaşı'nın ardından gerçekleştirdiği reformlarla istikrarlı bir Avrupa demokrasisine dönüştüğünü ifade etti. Avrupa Konseyinin 30 yıl önce Hırvatistan'a ve halkına destek verdiğini belirten Plenkovic, ülkesinin bu fırsatı değerlendirerek kurumsal reformlar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Hırvatistan'ın bugün Avrupa Birliği (AB), NATO, Avro Bölgesi ve Schengen Bölgesi üyesi olduğunu hatırlatan Plenkovic, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) katılım sürecinin de devam ettiğini bildirdi.

Konuşmasında Avrupa'nın karşı karşıya olduğu güncel sorunlara da değinen Plenkovic, dezenformasyon, hibrit tehditler ve hızlı teknolojik değişimler karşısında çok taraflılığın, demokratik dayanıklılığın, hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ukrayna'ya verilen desteğin süreceğini belirtti.

Plenkovic, Bosna-Hersek başta olmak üzere komşu ülkelerin Avrupa perspektifini desteklediklerini ve bu sürecin ülkelerin kendi başarılarına dayalı olması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların kurumlara güveninin somut sonuçlarla kazanılması gerektiğini kaydeden Plenkovic, yasa dışı göçle mücadele ve enerji güvenliğinin korunmasının öncelikleri arasında bulunduğunu aktardı.

Hırvatistan'ın demokratik dönüşüm deneyiminin derin toplumsal ayrışmaların ardından da mümkün olduğunu gösterdiğini belirten Plenkovic, Avrupa Konseyi ile iş birliğini sürdürerek barış, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi ortak Avrupa değerlerini korumaya devam edeceklerini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```