WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

MLP Care’nin 9 aylık hasılatı 54,2 milyar TL’ye, FAVÖK’ü 16,2 milyar TL’ye yükseldi

İstanbul, 4 Kasım 2026 (Hibya) - MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş, 2026 yılının 9 ayında konsolide hasılatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 artırarak 54,2 milyar TL’ye çıkardı. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) yüzde 19,5 artışla 16,2 milyar TL’ye ulaşırken, ana ortaklık paylarına düşen net kârı yüzde 5,1 yükselişle 5,55 milyar TL oldu.

MLP Care’nin 9 aylık hasılatı 54,2 milyar TL’ye, FAVÖK’ü 16,2 milyar TL’ye yükseldi
Paylaş:

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre, MLP Care’in 30 Eylül 2026 tarihinde sona eren 9 aylık döneme ilişkin faaliyet raporunda, finansal ve operasyonel performansının yanı sıra hastane yatırımları ve şirket yapısındaki gelişmelere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Şirketin toplam hasılatı 2025 yılının 9 ayındaki 50,88 milyar TL seviyesinden 54,22 milyar TL’ye yükseldi. Brüt kâr yüzde 2,4 artışla 14,55 milyar TL olarak gerçekleşirken, FAVÖK 13,56 milyar TL’den 16,21 milyar TL’ye çıktı. FAVÖK marjı da 3,24 puan artarak yüzde 29,9 oldu.

Buna karşılık esas faaliyet kârı yüzde 9,1 azalışla 8,82 milyar TL’ye, net kâr ise yüzde 0,5 düşüşle 5,81 milyar TL’ye geriledi. Ana ortaklık paylarına düşen net kâr ise aynı dönemde 5,29 milyar TL’den 5,55 milyar TL’ye yükseldi.

Yurt içi hasta gelirleri yüzde 7 arttı

MLP Care’in yurt içi hasta hasılatı, ilk dokuz ayda yüzde 7 artışla 48,5 milyar TL’ye ulaştı. Bu tutarın 24,26 milyar TL’si yatan hastalardan, 24,24 milyar TL’si ayaktan hastalardan elde edildi. Yatan hasta gelirleri yüzde 4,6, ayaktan hasta gelirleri ise yüzde 9,4 artış gösterdi.

Yabancı sağlık turizmi hasılatı yüzde 4,1 azalarak 4,21 milyar TL’ye geriledi. Şirket, yurt dışından gelen hasta sayısının dokuz aylık dönemde yüzde 6 artmasına rağmen, döviz kurundaki değişimin gelir artışını sınırladığını bildirdi. Diğer yan iş kollarından elde edilen gelirler ise yüzde 31,2 yükselişle 1,51 milyar TL oldu.

Üçüncü çeyrekte toplam hasılat yıllık yüzde 7,3 artışla 18,19 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde ayaktan hasta gelirleri yüzde 11,7, yatan hasta gelirleri yüzde 4,9 yükseldi. Yabancı sağlık turizmi hasılatı ise yüzde 8 düşüşle 1,43 milyar TL olarak kaydedildi.

Operasyonel nakit akışı 9 milyar TL’yi aştı

Şirketin operasyonel nakit akışı, 2026’nın 9 ayında yüzde 41,3 artarak 9,04 milyar TL’ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde 6,40 milyar TL olan bu tutardaki artışta FAVÖK büyümesi ve işletme sermayesi ihtiyacındaki değişim etkili oldu.

Aynı dönemde yatırım harcamaları 7,82 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçen yılın 9 ayında 9,34 milyar TL olan yatırım harcamalarının hasılata oranı yüzde 18,4’ten yüzde 14,4’e geriledi. Serbest nakit akışı ise geçen yılki 3,26 milyar TL’lik negatif seviyeden 776 milyon TL pozitif seviyeye çıktı.

30 Eylül 2026 itibarıyla şirketin toplam varlıkları 107,36 milyar TL, özkaynakları 45,27 milyar TL olarak açıklandı. Toplam net borç 14,56 milyar TL’ye gerilerken, net borç/FAVÖK oranı 0,7 kat oldu. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) 16 etkisi hariç tutulduğunda bu oran 0,3 kat seviyesinde gerçekleşti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```