WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

İzmir’in iklim projeleri COP31’de tanıtılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı’nda (COP31) iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum çalışmalarını uluslararası katılımcılarla paylaşacak. “Dirençli İzmir için Dirençli Mahalleler” temasıyla tanıtılacak projeler arasında İklim İçin Yurttaş Meclisi, yağmur hasadı, gri su uygulamaları ve kent bostanları yer alacak.

İzmir’in iklim projeleri COP31’de tanıtılacak
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek (COP31 iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum çalışmalarını uluslararası katılımcılarla paylaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürü Yiğit Beydağ, İzmir’in Avrupa Birliği İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu kapsamında dünya genelinde seçilen 112 öncü kentten biri olduğunu belirtti. Kentin aşırı sıcaklar, seller, taşkınlar ve orman yangınları gibi iklim tehditleriyle karşı karşıya kaldığını aktaran Beydağ, İklim İçin Yurttaş Meclisi projesinin Türkiye’de ilk olduğunu söyledi. Yurttaşların önerileri doğrultusunda İzmir’in İklim Eylem Planı’na 10 öneri eklediklerini kaydeden Beydağ, planın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Gri su ve yağmur hasadı projelerinin de sürdüğünü belirten Beydağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla oluşturulan Gri Su Misyon Ekibi’nin çalışmalar yürüttüğünü ve belediye bünyesinde bu kapsamda tesisler kurulduğunu bildirdi. Yağmur sezonunun başlamasıyla hasat çalışmalarına da geçtiklerini aktaran Beydağ, Kadifekale’de yürütülen “Toplumlar İçin İklim Dayanıklılığı” projesi kapsamında kent bostanları oluşturulduğunu, taşkın riskine karşı mahalle bazlı çalışmalar yapıldığını ve vatandaşlara taşkın bariyerleri dağıtıldığını anlattı. Mahalle bostanlarında vatandaşlara kendi ürünlerini yetiştirme imkânı sağlandığını da kaydetti.

Sıcak hava dalgalarına karşı yürütülen CLIMAAX projesi kapsamında Konak’taki yapı stokunun tarandığını ve mahallelerin analiz edildiğini belirten Beydağ, sıcak hava dalgalarından daha fazla etkilenmesi beklenen bölgelerin yüksek çözünürlüklü haritalarla belirlendiğini, projenin sonuç raporunun tamamlandığını söyledi. Bu çalışmaların mahalle ölçeğinde iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmayı hedeflediğini ifade eden Beydağ, belediyenin su tasarrufu çalışmalarına da değindi. Kurumsal ölçekte yürütülen uygulamalarla belediye bünyesinde yüzde 40’ı aşan su tasarrufu sağlandığını belirten Beydağ, su tüketimlerinin takip edildiğini ve enerji verimliliğine yönelik çalışmaların da sürdüğünü bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```