WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun

Düzce'de mahalle sohbetleri devam ediyor

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, mahalle sohbetlerinin 49’uncusunu Yeni Mahalle’de gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Özlü, Kanal Sokak’taki kot farkının Devlet Su İşleri (DSİ), doğal gaz dağıtım şirketi Dergaz ve belediyenin ortak çalışmasıyla giderileceğini bildirdi.

Düzce'de  mahalle sohbetleri devam ediyor
Paylaş:

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, mahalle sohbetleri kapsamında Yeni Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek talep ve şikayetleri dinledi. Mahalle sohbetlerinin 49’uncusunda vatandaşların ilettiği konularla ilgili birim müdürlerine talimat veren Özlü, talepler üzerinde çalışma yapılacağını belirtti.

Mahalle sakinlerine hitap eden Özlü, toplantıları yaz başında başlattıklarını ve hava koşullarından bağımsız olarak sürdüreceklerini ifade etti. Seçim öncesinde verilen sözlerin takipçisi olduklarını belirten Özlü, belediyenin çalışmalarında 100 proje kitabı ile vatandaşlardan gelen taleplerin yol gösterici olduğunu söyledi.

Mahallede en fazla şikayet edilen konulardan biri olan Kanal Sokak’taki kot farkına ilişkin açıklama yapan Özlü, sorunun DSİ, Dergaz ve Düzce Belediyesi tarafından yürütülecek ortak çalışmayla giderileceğini bildirdi.

Bölgede doğalgaz boru hattı bulunduğunu ve çalışma öncesinde hattın deplase edilmesi gerektiğini belirten Özlü, yol seviyesinin yaklaşık 1,5 metre düşürülmesinin planlandığını ifade etti. Özlü, kurumların sorumluluklarını en kısa sürede yerine getirmesi için çalışma yürütüleceğini kaydetti.

Toplantıda mahalle sakinlerinin muhtarlık aracılığıyla ilettiği talepleri de ele alan Özlü, yeni yapılaşma alanlarında asfaltlanan sokakların müteahhitlerin çalışmaları nedeniyle zarar görmemesi için gerekli uyarıların yapılmasını istedi. Mahalle girişindeki bazı sokaklarda trafik akışının tek yönlü düzenlenmesi talebini de ilgili birimlere iletti.

Parklarda güvenliğin artırılmasına yönelik talebin ilgili başkan yardımcısına aktarıldığını belirten Özlü, kamusal alanlarda güvenlik için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Semt pazarı talebine ilişkin ise pazarcı esnafının görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Özlü, uygun alan bulunması durumunda kapalı pazar yeri seçeneğinin de değerlendirilebileceğini söyledi.

Bahçe atıklarının toplanması konusunda vatandaşların belirlenen günlere uyması gerektiğini ifade eden Özlü, muhtarlarla birlikte atıkların toplanacağı günlerin belirlenmesini önerdi.

Su ücretlerine ilişkin eleştirilere de yanıt veren Özlü, Düzce’de suyun metreküp fiyatının 23 lira olduğunu ve çevre illere kıyasla daha düşük ücret uygulanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yeni yapılaşma ve hafriyat çalışmalarının yol ve çevre temizliği üzerindeki etkilerine de değinen Özlü, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında 15 mahallede cadde ve sokakların yıkanacağını bildirdi. Özlü, inşaat sahipleriyle de görüşülerek çevre temizliğine yönelik önlemler alınacağını ifade etti.

Toplantı, mahalle sakinleriyle birebir görüşmelerin ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Nilüfer’de çocuklara yüzme eğitimi

Akışın sonuna geldiniz.

```html ```