Önümüzdeki yaz döneminde maliyet artışlarının geceleme fiyatlarına yansıyacağını belirten Becer, “Erken rezervasyon dönemi tatilciler için önemli bir fiyat avantajı sağlıyor. Turizmciler de şimdiden yapılan rezervasyonla rahat bir nefes alıyor. Karşılıklı kazanç elde edilen bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İstenilen tesiste yer bulabilmek, uygun fiyatla rezervasyon yapmak mümkün olurken, iptal garantisi de çıkacak herhangi bir problemde sorun teşkil etmiyor. Bu dönemi hem biz acenteler, hem de otelciler iyi değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Yılın 12 ayı turizm

Turizmciler olarak Türkiye’de 12 ay turizm misyonunu benimsemeleri gerektiğini vurgulayan Becer, “Turizm sektörünü sadece deniz, güneş tatilinden ibaret görmememiz gerekiyor. Kültür turları, kış turizmi, termal turizm gibi alanlarda da pazarlama faaliyetlerine hız kazandırmamız gerekiyor. Acenteler olarak bu alanlara da tıpkı yaz sezonu gibi hazırlanıp, ağırlık vermemiz gerekli.” ifadelerine yer verdi.

2028’de 100 milyar dolar hedefe adım adım

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı 2028 yılında 100 milyar dolarlık hedefin yakalanmasının mümkün olduğuna vurgu yapan Becer, “Turizm sektörümüzde ürün ve pazar çeşitliliğimiz, bu hedefi yakalamamız için uygun. Dünya standartlarında tesislerimiz var. Türkiye dünyanın en güzel destinasyonları arasında bulunuyor. Bu hedefleri tutturabilmemiz için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ihtiyacımız var. Biz tatil.com olarak bu yolda tüm tanıtım desteklerini vermeye hazırız.” diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı