Sezon açılışında bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatıp, yeni sezonda yapılacaklar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şehrimizin her bir ilçesine, her bir köşesine kültür ve sanatı taşımaya gayret edeceğiz. Çünkü sanat, Bursa’nın atan kalbidir” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2023-2024 kültür sanat sezonunu açılışı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ünlü keman sanatçısı Canan Anderson’un mini konseriyle başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kültür ve sanatın, milletleri bir araya getiren ve ayakta tutan temel taşlar olduğunu söyledi. Bir toplumun, kültür ve sanat alanındaki derinliği, zenginliği ve birikimi ile ilerleyip, gelişebileceğini kaydeden Başkan Aktaş, zengin bir kültüre, özgün ve derinlikli bir sanat anlayışına, topluma yön verecek sanatçılara sahip olan milletlerin ne yaşarlarsa yaşasınlar küllerinden doğarak yeniden ayağa kalkmayı her zaman başardıklarına dikkat çekti. Binlerce yıllık köklü kültür birikimiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Türkiye’nin dünyada eşi benzeri olmayan bir kültürel mirasa sahip olduğunun altınızı çizen Başkan Aktaş, “Bursa’mız da bu alanlarda ülkemizin lokomotifidir diyebilirim. Doğal güzellikleri, köklü kültür arşivi ve tarihimize değer katan önemli isimleriyle ülkemize hoş bir renk ve ahenk katmaktadır. Yıldırım Gürses, Ressam Şefik Bursalı, Zeki Müren ve daha niceleri, kültür ve sanat hayatlarını burada mayalamış ülkemizin özel isimlerinden bazılarıdır. Ülkemizde hangi şehre gitseniz, geçmişten bir hikâye karşılar sizi. İstanbul’dan Diyarbakır’a, Kars’tan Bursa’ya kadar Anadolu’nun her bir köşesinde farklı kimliklere, farklı inançlara rastlarsınız.  İşte biz bu denli geniş kültür yelpazesine sahip topraklarda, geçmişten geleceğe kurduğumuz köprülerle, kültür ve medeniyet mirasımıza sahip çıkmak ve yarınlara aktarmak bizim asli misyonumuzdur” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2023-2024 kültür sanat sezonu açılışı, Sedat Anar’ın ‘Alemlerin Sesleri Dinletisi’ ile tamamlandı.

Hibya Haber Ajansı