USD/TRY: Fed üyesi Kashkari'nin faizler konusundaki kafa karıştırıcı açıklamaları risk iştahı üzerinde bir miktar baskı yapsa da genel beklentilerde önemli bir değişiklik yok. Bu kapsamda, jeopolitik tarafta en azından olumsuz haber akışının gözlenmemesi nedeniyle de Dolar'a bu sabah gelen alımları tepki olarak değerlendirmek mümkün. Dolar endeksi geçen hafta %1 düşmüştü. Bu sabah %4,60'ın üzerinde seyreden ABD on yıllık tahvil faizinde de kalıcılı bir yükseliş şu aşamada gözlenmeyebilir. İkincil öneme sahip verilerin izleneceği günde Fed yetkililerin açıklamaları izlenmeye devam edilecek. Jepolitik gerginliğin bir miktar arka planda kalmasıyla yurtiçinde ekonomi yönetiminin aldığı kararların etkisi, açıklanan veriler gibi konulara yönelik değerlendirmeler tekrar ön planda ki bu taraftaki sadeleşme süreci risk primimiz için destekleyici olmaya devam ediyor. Kur tarafında ise önemli bir değişiklik yok. Dolar/TL'de kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Dün 28,44 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.


EUR/USD: ABD'de Fed'in faiz artışlarına son verip vermeyeceği konusunda belirsizlik yaratan şahinvari açıklama piyasalarda risk iştahını düşürdü. ABD on yıllık tahvil faizi yükselirken, Dolar'da toparlanma çabaları var. Ancak, genel beklentilerde net bir değişim yok. Fiyatlamalar tarafında ise EURUSD'de kar satışları gözleniyor. Euro Bölgesi ÜFE verileri dışında ECB ve Fed üyelerinin açıklamalarının izleneceği günde paritedeki kar satışları sürebilir. Öne çıkan destekler 1,0660 ve 1,0620 seviyelerindeyken, yukarıda 1,0770 direnç olarak takip edilebilir.


XAU/USD: Jeopolitik haber akışları ile sert yükseliş kaydeden değerli maden, söz konusu haber akışının bir miktar arka planda kalması ile kar satışı baskısı altında kaldı. Fed üyelerinden Kashkari'nin şahinvari açıklamaları ile de bu baskının biraz daha arttığını izliyoruz. Dün %0,7 oranında düşüş kaydederek 1.978 seviyesinden kapatan değerli madende bu sabah da düşüş eğilimi var. Şu aşamada satış baskısı aylık ortalamanın bulunduğu 1.956 seviyesine kadar sürebilir. Yukarıda ise 1.985 direnç konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı