Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Filistin ve İsrail’e acil insani ateşkes uygulama çağrısı yaptı.

Çin ve BAE’nin talebi üzerine, BM Güvenlik Konseyi’nde bu sabaha karşı Filistin-İsrail çatışmasını ele almak amacıyla acil müzakere düzenlendi.

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun ve BAE’nin BM Daimi Temsilcisi Lana Zaki Nusseibeh, müzakerelerden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail’in Gazze’deki hastane, mülteci kampı, okul ve BM kuruluşları gibi sivil tesislere yaptığı saldırılardan ciddi kaygı duyduklarını dile getirdi.

Zhang Jun ve Nusseibeh, bu felaket karşısında Güvenlik Konseyi’nin acil harekete geçip, anlamlı ve uygulanabilir kararlar alması gerektiğini dile getirdiler. İki temsilci ayrıca, Filistin ve İsrail’e acil insani ateşkes uygulama çağrısında bulundu.

Zhang, Güvenlik Konseyi’nin dönem başkanlığını yürüten ülke olarak, Çin’in Filistin-İsrail krizini en önemli ve en ivedi mesele olarak görmeye devam ederek, Güvenlik Konseyi üyeleriyle beraber, ateşkesin uygulanmasını, sivillerin korunmasını ve daha büyük bir insani felaketten kaçınılmasını sağlamak için çalışacağını belirtti.

Hibya Haber Ajansı