"Filistin'deki zulüm bugünün meselesi değil, yarım kalmış, yarım bırakılmış hikayemizin acı neticelerinden biridir." açıklamasını yapan Altun, "Üzerinde yükseldiğimiz bu topraklar, bu coğrafya, bu medeniyet esas itibarıyla tarih boyunca hak namına verilen mücadelelerin, savaşların bir hamulesi, bir neticesidir. Filistin'deki zulüm bugünün meselesi değil, yarım kalmış, yarım bırakılmış hikayemizin acı neticelerinden biridir.İsrail’in bugün Gazze'de had safhaya vardırdığı zulümleri, katliamları ve soykırım girişimi tarihsel bir zulüm ve talan düzeninin bir yansımasıdır." dedi.

Dünya kamuoyunu, uluslararası örgütleri ve devletleri Gazze'deki insanlık kıyımına karşı çıkmaya, sorumluluk almaya davet ettiklerini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu ve dirayetli liderliğiyle Türkiye gerek Gazze'deki zulmün bir an önce son bulması için gerekse de 1967 sinirleri temelinde, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için çaba sarf etmektedir.
Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bir kez daha tüm dünya kamuoyunu, uluslararası örgütleri ve devletleri Gazze'deki insanlık kıyımına karşı çıkmaya, sorumluluk almaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, biz sürdürdüğümüz insan odaklı, barış ve güvenliği esas alan istikrarlaştırıcı dış politikamızla uluslararası aktörlere örnek olacağız."

Hibya Haber Ajansı