Tekno-güzellik lideri, bu yıl projenin kapsamını genişleterek, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile üniversiteli genç kadınların eğitimine destek oluyor. Eğitim hayatlarında kullanılmak üzere kadın öğrenciler için bağış fonu oluşturan L’Oreal Türkiye, “Bilim Kadınları İçin” programında daha önce burs kazanmış bilim kadınlarının katkıda bulunacağı mentorluk programıyla da üniversite öğrencisi olan geleceğin bilim kadınlarına destek verecek.

Bilim Kadınları İçin” programının Türkiye’deki 21. yılında bilime yön veren genç ve yetenekli Türk bilim kadınlarının her biri, bilimsel araştırmalarında kullanmak üzere 150 bin TL ödül kazandı.

L’Oreal Türkiye Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Jüri Başkanı Prof. Dr. Zeki Kaya, MIT Technology Review Dergisi’nin her sene yayınladığı “35 Yaş Altı Yenilikçiler” listesinde yer alan Dr. Gözde Durmuş, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ve TOG Genç Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı lansmanda, kazanan bilim kadınları projelerini tanıttı.

L'Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Kadınları İçin” programı, 40 yaş altı genç ve yetenekli bilim kadınlarının tanınmalarını sağlamayı hedefliyor.

Bilime olduğu kadar bilimsel alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliğine de ihtiyaç duyulan bir dönemde araştırmacıları teşvik eden, destekleyen ve farkındalık yaratan programda burs kazanan kadınlar, aldıkları destekle bilim dünyasında cam tavanları kırıyor. “Bilim Kadınları İçin” programı, her disiplinde yeni ufuklar açarak gerçek bir dönüşüm yaratmaya katkıda bulunuyor.

Program, 21. yıl dönümünde Türkiye’nin her yerindeki bilim kadınlarından yoğun ilgi gördü. “Yaşam ve Çevre Bilimleri” ve “Fiziki Bilimler” olmak üzere iki kategoride yapılan başvurular, bağımsız UNESCO jürisi tarafından değerlendirildi. Kapsamlı ve yenilikçi bilimsel araştırmalarıyla gelecek vadeden, ilham veren çalışmalarıyla bilimin gelişmesine katkı sağlayan genç ve yetenekli 4 bilim kadını ödüle layık görüldü ve her biri, bilimsel araştırmalarında kullanmak üzere 150 bin TL destek almaya hak kazandı.

Hibya Haber Ajansı