"Bunun adı "devlet krizidir”"

Grup Başkanvekili Şahin, Genel Kurul’a hitabında, “Bugün Türkiye'de yaşadığımız konu bir hukuk krizidir, bir yargı krizidir ve her şeyden öte, bir devlet krizidir. Eğer bir ülkede Yargıtay kurumu Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyorsa, Yargıtay kurumu yasama organına ayar vermeye çalışıyorsa bunun adı "kriz"dir, bunun adı "vesayet"tir ve bu kriz çözülmek zorundadır.” dedi.

"Mesele, Türkiye'nin anayasasızlaştırılması düşüncesidir"

Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’u eleştirerek “Mesele, Türkiye'nin hukuk devletinden uzaklaşması meseledir. Mesele, Türkiye'nin anayasasızlaştırılması düşüncesidir. Mesele, Türkiye'de klik bir yapının Türkiye'yi otoriter bir hale getirme gayretidir. Şimdi, bu klik yapının bir temsilcisi çıkıyor diyor ki: İşte görelim kim milli yargının yanında kim değil." Beyefendiye buradan sesleniyoruz: Bir kere sen atanmış bir bürokratsın, otur oturduğun yere, haddini bil! Buradan, bunu özellikle paylaşıyoruz. Sen mi karar vereceksin kimin milli olup olmadığına! Sen mi karar vereceksin hangi yargı organının, hangi kurumların milli olup olmadığına!” şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin, “Bir şeye karar vermek zorundayız: Bu ülkeyi kim yönetecek? Bu ülkeyi seçilmişler mi yönetecek, atanmışlar, klik yapılar mı yönetecek? Eğer seçilmişler yönetecekse, seçilmişler çıkıp ses vermek zorundadır, bu garabete itiraz etmek zorundadır. Bugün yasama organı da Meclis Başkanımızın Başkanlığında bu konuya bir cevap vermek zorundadır, bunun da altını özellikle çiziyorum. Şimdi, buradaki mesele şu: Biz devletin kurumlarını bu güven iklimi sorunundan çıkarmak zorundayız, devlet kurumunu bu krizden kurtarmak zorundayız; devlet kurumlarını hukuk temelinde, şeffaflık temelinde yeniden şekillendirmek zorundayız, Türkiye'nin yaşadığı sorun bu. Anadolu'da bir deyim vardır "Kavgalı eve kız verilmez, gelin verilmez." diye; değerli milletvekilleri, yargı organlarının kavgalı olduğu bir ülkeye, hukuk krizinin, adaletin olmadığı bir ülkeye yatırımcı da gelmez, hiçbir şeyi çözemezsiniz. Biz bu güven iklimi sorununu çözmek zorundayız.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı