Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat şunları söyledi:

"Dün Demokrat parti teşkilat başkanımız Sayın Mahmut Seyidoğlu ve stk ' lerden sorumlu başkan yardımcımız Sayın Ahmet Alpiroğlu 'nu Karaköprü ilçemize bağlı Dolanay köyünde ziyaret ettik.

Çiftçilerin, Fıstık üreticilerinin sorunlarını konuştuk.

Çiftçilerin durumu içler acısı Akp iktidarı 2002' den bu yana Kemal Derviş ' ın Dünya Bankası ve IMF ' nın dayatması ile 15 günde 15 yasa ' yı Kemal Derviş 'e çıkardılar. Bu yasaların uygulanması gerekiyor du bu yasaları doğru yol partisi mümkün değil uygulamzdı di AKP' yı iktidara taşıyarak Kemal Derviş'ın gömleğini giydirerek frensiz uygulamasını Akp' ye yaptırarak tarım ve hayvancılığı bitiriyor.

Nedir bu yasalar? " Ekme üretme, satma satın al" yasaları idi.

AKP iktidara gelmeden önce Türkiye Dünya' da kendi kendine yeten 7 ülkeden biri idi.

GAP projesi ve KOP projesi ' de tam kapasite ile devreye girseydi ürün fazlasını dışarıya ihraç edip Dünya ' da Petrol ve dolar gelecekti.

Örnek Şanlıurfa GAP hava limanını bunun için Sayın Demirel ve Sayın Necmettin Cevheri yaptı.

Bu Hava Alanı karşısı imara açıldı orada binlerce Soğuk hava depoları olacaktı GAP ' ın nimetleri 

Günde yüzlerce uçakla dünya devletlerine ihraç edilecekti.

GAP projesi için de yer alan toprakların hala yüzde 33' üne su taşınmıştır.

Adeta GAP projesi gözden çıkarılmıştır.

AKP iktidarı altın değerindeki topraklarımız dururken Sudan, gibi 10 devlete arazi kiralıyor ve tarım yapıyor ve dışarıdan her türlü ürünü ithal ederek kendi çiftçilerine vereceği parayı dışarı daki çiftçiye vererek onları zengin ediyor.

AKP tarım konusunda Çiftçileri ve köyleri bitirdi.

Fakat dün Gördük ki Akp " Sağlıkta dönüşüm projesi "ile köylünün sağlık hakkını da elinden almış.

Teşkilat başkanımız Sayın Mahmut Seyidoğlu ' nın anlattığına göre 1995 yılında DYP İktidarında Eski Devlet Bakanımız sayın Necmettin Cevheri Köylerinde köylüye sağlık hizmeti versin diye bir Sağlık ocağı temelini atmış ve yine Refah - Yol iktidarında 1977 yılında Devlet Bakanımız sayın Necmettin Cevheri biten sağlık ocağının açılışını yapmış.

Sağlık ocağı 2 ay gibi hizmet veriyor ondan sonra Refah - yol iktidarı düşüyor ve sağlık ocağında görev yapan Hemşire artık sağlık ocağına üğramiyor.

Akp 20 Yıldır tek başına iktidar ve 20 yıldır bizim sağlık ocağımız kapalı ve bina çürümeye terk edilmiş içinde ki malzemeleri bile çürüdü milli servet yok ediliyor " dedi 

AKP iktidarı " sağlıkta dönüşüm " projesi ile sağlıkta çöküşü başlatı sağlığı ranta çevirdi.

2010 yılında köy sağlık ocaklarını kapattı" Aile hâkimliği " uygulaması ile sağlık hakkı ve eşitlik ilkesini ortadan kaldırdı.

Sosyal devlet toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak demektir.

Anayasa mahkemesinin 17.11.1998 Tarihli 1998/ 35- 70 sayılı kararında sosyal hukuk devleti" Vatandaşların sosyal durumları ve refahları ilgilenen onlara asgari ve insanca yaşam düzeyi sağlamakla kendini görevli sayan devlet " olarak tanımlamıştır.

Sağlık hakkı sayısal eşitlik ilkesine bağlıdır.

Herkesin zahmete girmeden sağlık hizmetlerine ulaşabiliyor olması gereklidir, sorunludur.

AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm projesi sağlık ta çöküş projesi oldu.

Adeta DYP İktidara gelmeden ve Demirel ' ın Yeşil kart çıkmadığı 1991 öncesi " Paran yoksa öl" projesine döndü.

O zaman Hastalar hastanede rehin kalıyor du, Cenazeler morglarda rehin tutuyor idi.

1991 de DYP iktidar oldu başbakan Süleyman Demirel Sağlık bakanı Rahmetli Yıldırım Aktuna ' ya direktif vererek" bu sorunu çöz " dedi 

Yeşil Kart çıkarıldı ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan her vatandaşa bu kart verildi bu kart ile hastalar evine, ölüler de mezara gitti hiç kimse bir kuruş para vermeden tedavi oldu.

DYP İktidarında ve diğer iktidarlarda çalışanlar hiç bir katkı payı ve muayene ücreti vermiyordu sadece yüzde 20 ilaç payı ve emekli de yüzde 10 ilaç payı veriyor idi.

Akp iktidarı aylarca randevu alınamıyor, tahlil, rotgen , ultrason gibi çekimler aylar veriliyor her türlü katkı ve ilaç farkı alınıyor ve ya eczane " devlet bu ilacı karşılamıyor" diyor cebinden alıyorsun.

1. TL ye alınan Aspirin 20 TL oldu gecen alerji için bir jel aldım eczanede 48 TL böyle bir şey nasıl olur? 

Evet hastalar ve cenazeler DYP İktidarı öncesi Yeşil kart çıkmadığı Anavatan partisi iktidarında rehin kalıyor du şimdi rehin kalmıyor fakat Bankalara rehin oluyor vatandaş ne farkı kaldı.

Akp iktidarı köy okullarını kapattı köy halkını ve öğrencileri aydınlatan öğretmenlerden uzak tutarak molalara teslim etti, sağlık ocağını da kapatarak canından etmeye çalışıyor.

Köyde çalışan insanlar, yaşlı tansiyon, şeker, kalp, kanser hastası olan insanlar geçe gündüz bir şey olduğu zaman istediği dakikada müdahalesi yapılıyor du şimdi randevu gününe yetişmeden ölüyor.

Tekrar köy okulları ve sağlık ocaklarının acilen açılması gerekiyor.

Mustafa Polat Şanlıurfa demokrat parti il başkanı"