Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise boykotları ve bu boykotların yansımaları ile beraber Şanlıurfa için 2 çözüm odaklı noktaya değinerek neler yapılabileceğini dikkat çekti.

Polat, Gazze’deki soykırım ve katliamlardan sonra yaşanan olaylara İslami ve insani bir bilinç ile karşı çıktıklarını belirterek, “Her birimiz 'Ne yapabiliriz?' bilinci üzerinden İsrail ürünlerine boykot uygulayarak en azından safımızı ve duruşumuzu ortaya döktük, belli ettik" dedi.

“İsrail'in can damarı olan maddi gücü kırılıyor”

Boykotun tüm Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde karşılık bulduğunu söyleyen Polat,  “Bu karşılık sonucu İsrail menşeli firmaların hisseleri ciddi manada değer kaybettiğini, düştüğünü gördük. Boykotun devam etmesi, dalga dalga yayılması İsrail'in can damarı olan maddi gücünü kırıyor.” ifadesini kullandı.

Polat, yerli firmaların üretimlerini artırmaları için alan açılması gerektiğini vurgulayarak, “Sanayi üreticilerine sorunsuz arsa tahsisinin kolaylaştırılması ve önlerinin açılması gerekiyor. Ortadoğu Pazarlarına açılım gerçekleştirmek için üretim fazlalaşacak. Bu artan üretimle beraber kargo uçaklarının ihtiyacı ve lojistik destek gerekecektir. Bu manada Urfa'mızın havaalanının çok acil bir şekilde havalimanına tekrar olması gereken statüsüne kavuşturulması lazımdır."  diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı