Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinden önce 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümünü nedeniyle bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünü hep birlikte andık. Milli Kurtuluş Savaşını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi ve gazilerimizi terör olaylarından dolayı şehit düşen kardeşlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Atamıza diyoruz ki rahat uyu Cumhuriyet emin ellerdedir. Gösterdiğiniz istikamette muasır medeniyetin üzerine çıkma çabası ve gayreti milletçe benimsenmiş ve millet o hedefe doğru hızla ilerlemektedir” dedi.

Başkan Gürkan her alanda önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, Belediye Meclisi olarak bu kararları beraber aldıklarını ve başarıyı da hep birlikte yarattıklarını söyledi. Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediye Meclisi’mizde aşağı yukarı 5 yıla yakın bir süre geçirdik. Meclis’teki bütün kararlarımızı oy birliğiyle aldık ve el birliğiyle şehrimize hizmet ettik.  Meclis Toplantısına katılmadan evvel bir okulun protokolünü yaptık.  ‘Belediyenin okulla ne akalası var diyeceksiniz?’ İstanbul’da bir iş insanı dostumuzu çağırdık. Geldi arsayı aldı, yerini Milli Eğitime teslim etti. Okulu yapacak. Sadece belediye hizmetleriyle yetinmedik. Türkiye’deki ilk Özel Harekat Merkezi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak oranın altyapısını yapıp teslim ettik. Malatya Büyükşehir Belediyesi piyasaya 5 kuruş borcu olmayan belediyedir. Bu bir tesadüf değildir. Bu yönetimin anlayışının getirdiği bir sonuçtur.” dedi.  

Başkan Gürkan’ın konuşmasından sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel de, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümünde özlemle, şükranla anıyoruz. Ayrıca ben bir kadın olarak daha çok minnet duyuyorum. Okuyabilmişsem, bir mesleğim olmuşsam, seçme ve seçilme hakkım olmuşsa ve ben bugün bu mecliste konuşabiliyorsam Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet sayesindedir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının 4. Birleşiminin ise 13 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi

Hibya Haber Ajansı