Uyguladığı başarılı projelerle çiftçilere can suyu olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ata mirası Anadolu’nun en eski tohumlarından olan karakılçık buğdayını kuru tarım denemeleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Seyitgazi’de toprakla buluşturmuş ve ilk hasadı gerçekleştirmişti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ali Numan Kıraç’ı görevlendirerek Eskişehir’den başlattığı kuru tarım projesinin devamı olarak nitelendirilen uygulama kapsamında Büyükşehir Belediyesi elde ettiği hasat sonrası atalık tohumun yaygınlaştırılması için tohum desteği projesi başlattı. Düzenlenen törenle destek başvurusu yapan 120 çiftçiye, 25’er kiloluk 400 çuval tohum teslim edildi.

Düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez, bürokratlar ve çiftçiler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Seyitgazi Belediyesi olarak beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız bu atalık tohumu Seyitgazi ilçemizde toprakla buluşturduk ve bu sene hasattan elde ettiğimiz ürünleri sizlerle siz kıymetli çiftçi dostlarımızla paylaşıyoruz. Değerli Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'de tarımı tekrar canlandırmak, doğal tarım yapmak için en önemli projelerinden birisi, susuz tarımında en iyi örneklerinden çok az su isteyen bu buğdayı bu atalık tohumu bizim topraklarımızda yeniden yeşertmek sizlerin bereketli elleriyle buluşturmak bizler için çok önemli.Bu güzel projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere tohumun ekimini ve hasadını Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ve Uğur Tepe Başkanımız birlikte yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de sürdürülebilirlik olması sebebiyle gönderdikleri tohumun iki katının geri verilmesi konusunda bir jest yaparak Eskişehirli daha çok çiftçi faydalansın diye o tohumları almadı. Yılmaz Büyükerşen Başkanımız ve Tunç Soyer Başkanımıza buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Bu güzel tohumları sizlerin bereketli ellerine teslim ediyoruz. Sizler ürettiğiniz tohumun iki katını bize vererek bizim de daha fazla çiftçiye tohum ulaştırmamızı sağlayacaksınız. Hayırlı, bereketli olsun.” dedi.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de karakılçık buğdayının yaygınlaştırılması adına yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, Başkan Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası karakılçık buğdayı tohumları çiftçilere teslim edildi.

 

Hibya Haber Ajansı