Konferansa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, 8 MUN Topluluk temsilcileri ve çok sayıda üniversiteli genç katıldı.

Konuşmasına iklim kriziyle birlikte kentlerde yaşanan sorunlara dikkat çekerek başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bütün dünyada başkentlerin sorunu aynı; küresel yaşanan krizler. İklim krizi şunu gösterdi; artık dünyanın her yerinde normal yağış kalmayıp hep sağanak şeklinde yağacak. Bodrum ve İstanbul örneğinde gördüğümüz gibi kuraklıklar olacak. Orman yangınları şu anda dünyanın her tarafında var. İklim krizi nedeniyle dünyamız bir felakete doğru gidiyor. Kentlerimizde sünger kentler, dirençli kentler oluşturma zorunluluğu doğdu." ifadelerini kullandı.

“Buradaki toplantı bizim için şu açıdan önemli; Kent Konseyi şu anda 4 bin 500 kadar genç öğrenci gruplarının, öğrenci temsilcilerinin katıldığı yine bir o kadar da sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ankara’da söz hakkı olan herkes gelip buraya katılıyor ve Ankara için fikirlerini söylüyor” diyerek sözlerine devam eden Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:

“Her zaman söylediğim bir şey var. Elinde cep telefonu, tabletle, bilgisayarla büyüyen; bütün dünyayı öğrenen ve her türlü bilgiye ulaşan bir nesle akıl verecek hâlimiz yok. Biz sadece bir kenti yönetmeye çalışıyoruz. Duyarlılık gösterip buraya gelen hiçbir gençten çok daha akıllı, çok daha yetenekli olduğumu düşünmüyorum. Hatta tam tersini düşünüyorum.”

Hibya Haber Ajansı