Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin taraflara savaşı derhal sonlandırma, sivilleri koruma ve insani yardımları arttırma çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın bugünkü olağan basın toplantısında bir gazeteci, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’un dün yaptığı açıklamayı hatırlattı. Ghebreyesus, Gazze bölgesindeki Şifa Hastanesi’nin artık çalışamaz hala geldiğini ve hastanede ölü sayısında belirgin artış görüldüğünü belirtmişti.

Bu açıklama üzerine Çin’in konuya ilişkin tutumunu açıklayan sözcü Mao Ning Gazze’deki çatışmaların bir ayı aşkın süredir sürdüğüne ve bölgedeki insani durumun son derece ciddi olduğuna dikkat çekerek, Şifa Hastanesi’nin içinde bulunduğu zorluğun, Gazze’de yaşanan insani krizin bir yansıması olduğunu belirtti.

Mao çatışan tarafları derhal savaşı sonlandırmaya, sivilleri var güçle korumaya, insani yardımları arttırmaya çağırdıklarını ve uluslararası toplumun bunun için gereken adımlar atarak, daha büyük çaba harcaması gerektiğinin altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı