Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘güçlü aile, güçlü toplum’ temasıyla gerçekleştirdiği ‘aile seminerleri’ programıyla, ailelere dijital çağda çocuk yetiştirmenin ve ailenin toplumsal önemini anlattı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerlere aileler büyük ilgi gösterdi. Programın ilk bölümünde, Dijital Dönüşüm Uzmanı Serkan Bircan, ‘Aile ve Dijital Çağ’ başlıklı sunumuyla katılımcılara dijital platformlardaki uyarı işaretleri hakkında detaylı bilgi verdi. Bircan, çocukların dijital dünyadaki davranışlarını denetlemenin aileler için ne kadar önemli olduğuna dikkati çekti.

Seminerin ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Kemal Sayar, ailenin toplumsal yapıdaki yerine odaklandı. İnsanın, insana bakmakla ve görmekle insanlaşacağını anlatan Sayar, iletişimin önemine ve aile içinde karşılıklı saygıya dayalı güvenli ilişkilere vurgu yaptı.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan konuşmacılar, Prof. Dr. Sayar, katılımcılara  kitabını imzaladı. Programın sonunda, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersinli, Serkan Bircan ve Prof. Dr. Kemal Sayar’a teşekkürlerini sunmak adına hediye takdim etti.

Hibya Haber Ajansı