Boeing (BA) Emirates'in 777 jetlerinden oluşan büyük bir sipariş için Boeing ile yakınlaştığı bildiriliyor. Emirates'in ayrıca Boeing'in 787 uçağından bazıları için siparişine eklemek istediği ve Airbus ile A350 uçak siparişi için görüştüğü de ifade edildi.

Exxon Mobil (XOM), uzun zamandır beklenen lityum stratejisini bugün açıklaması bekleniyor. 2026 yılına kadar Arkansas'ta elektrikli araç (EV) akü metali üretimine başlamayı hedeflediğini duyurması da bekleniyor. Exxon’un, 2026 yılına kadar Arkansas'ta ortağı Tetra Technologies ile birlikte "Evergreen Projesi" olarak adlandırılan projede yılda en az 10.000 metrik ton lityum üretmeye başlamayı planlıyor. Bu ilk üretim yaklaşık 100.000 elektrikli araç bataryası üretmek için gereken miktara eşdeğer olacaktır.

Liberty Latin America (LILAK), Cuma günü 2023 3.çeyrek konferans görüşmesini gerçekleştirdi ve yaklaşık 1,3 bin mobil kulenin 407 milyon ABD Doları karşılığında satıldığını duyurdu. Konferans öncesi duyuruyu Porto Riko entegrasyon zaman çerçevelerinin bir uzantısı olarak görülse de (kazanç açıklamasında rehberlikteki potansiyel değişkenlikten bahsediliyor), yönetimin hedefini tutturabileceğine inanması nedeniyle rehberliğini değiştirmediğini yinelediğini ve 3Ç23 sonuçlarının Porto Riko'daki zayıflığa rağmen beklentileri geride bıraktığı vurgulanıyor. Son birkaç yılda tamamlanan satın almaların, iyileştirilmiş pazar konumlandırmasını ve operasyonel verimliliği destekleyerek sonuçların iyileşmeye olanak sağlayacağına inanılıyor. Yönetim hâlâ FAVÖK/serbest nakit akışı öngörüsünü yerine getireceğine inanıyor ancak ilave ekipman maliyetleri (Porto Riko entegrasyon bağlamında) ve genellikle Kasım/Aralık aylarında ödeme yapan Panama'daki çok büyük bir B2B müşterisi nedeniyle kazanç tahminlerindeki değişkenlik hakkında yorumlarını ekledi. (2023 mali yılı serbest nakit akışını etkileme potansiyeli olan tüm gecikmelerle birlikte).

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı