Altın geçtiğimiz hafta yaşadığı sert satıcılı seyrin ardından, yeni haftaya alıcılı bir başlangıçla giriş yaparak toparlanma yönündeki çabasını gösterdi. 1938 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans ortasına kadar satış baskısından kurtulamayarak 1931 dolar/ons seviyesiyle günün en düşük seviyesini kaydetti. Ancak seans sonuna doğru toparlanma arzusunda hareket eden sarı maden, 200 günlük hareketli ortalamadan da destek alarak günü 1946 dolar/onstan tamamlamayı başarmış oldu. Bu kapanışla birlikte sarı maden hanesine yüzde 0,4 kazancı yazarak günü tamamladı.

 

Gümüş dünkü seansa sert satıcılı başlamasına rağmen günü artıda kapatmayı başardı. 22,25 dolar/onstan seansa başlayan beyaz maden, seansın ilk saatlerine hızlı bir kayıpla başlayarak 21,88 dolar/onsla son bir ayın en düşük seviyesini kaydetti. Seans içinde yeniden toparlanma arzusunda hareket ederek 22,31 dolar/onsla yüzde 0,3 kazanç elde etmiş oldu.

 

Platin dipten destek bularak güçlü bir alımla seansı tamamladı. 845 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 868 dolar/onstan seans kapanışı yaparak yüzde 2,7 kazancı hanesine yazdı.

 

Paladyum da tepki alımıyla günü tamamlayarak kazançlı bir günü geride bıraktı. 966 dolar/ons seviyesinden seans başlangıcı yapan paladyum, 986 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2 kazanç elde etmiş oldu.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı