İSTANBUL (AA) - Assan Panel, Ürdün Gümrük Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ülkenin gümrük mevzuatına, güvenlik gerekliliklerine ve dış ticaret düzenlemelerine uyum sağlayan şirketlerin yer aldığı "altın listeye" dahil edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sandviç panel sektörünün küresel ölçekte en önemli üreticilerinden olan Assan Panel, 2012 yılından bu yana üretim gerçekleştirdiği Ürdün’de, Ürdün Gümrük Müdürlüğü Altın Listesi'ne girdi.

Şirket, Ürdün Gümrük Müdürlüğü Uygunluk Denetim Komitesi'nin saha denetimlerini tamamlamasının ardından gümrük mevzuatına, güvenlik gerekliliklerine ve dış ticaret düzenlemelerine uyum değerlendirmesi sonrasında "altın liste şirketleri" arasına dahil edildi.

Listeye alınan şirketlere sağlanan kolaylıklar arasında yeşil şerit hibelerinin genişletilmesi, uygun finansal garantiler karşılığında ürünlerin hızlı şekilde serbest bırakılması, şirketlere ait verilerin tamamlanmasında maliyetleri azaltan ve prosedürleri kolaylaştıran hızın sağlanması yer alıyor.

Ürdün'de 2012'de üretime başlayan ve toplam 65 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Assan Panel, bölgenin en önemli sandviç panel üreticisi olarak başta Ürdün olmak üzere çevre ülkelere ürün satışı gerçekleştiriyor.

- 85 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

Açıklamada, altın listeye giren şirketlere sertifikalarının verildiği törende yaptığı konuşmaya yer verilen Ürdün Gümrük Genel Müdürü Jalal Al-Qudah, gümrük çalışmalarında modern yöntemleri kullanan öncü programlardan biri olan Altın Liste Programı'nın katılımcı şirketlere bazı kolaylıklar ve ayrıcalıklar sağladığını bildirdi.

Assan Panel Genel Müdürü İhsan Tolga Akar da 2022 yılında Ürdün'de en fazla ihracat yapan şirketler arasında yer aldıklarını belirterek, Ürdün'de çizdikleri başarı tablosundan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını kaydetti.

Akar, Ürdün'deki tesisleri sayesinde Orta Doğu gibi Türkiye için önemli bir coğrafyada uzun yıllardır ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Assan Panel olarak bugün Ürdün'ün de aralarında bulunduğu tesislerimizde ürettiğimiz çevreye ve insan sağlığına dost ürünlerimizle 85 ülkeye ihracat yapıyoruz." ifadelerini kullandı.