Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Kasım Cuma günü, 3,5 milyonu aşkın Türkiye kökenli insanın yaşadığı Almanya’ya yapacağı ziyarete değinen Yeneroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı da yurt dışındaki vatandaşlarımıza verdiği vaatleri belki bu basın toplantısı hatırlar ve hatta yola çıkmadan önce bir imza ile yerine getirilebilecek bazı sözleri yerine getirir.” dedi.

Yeneroğlu, AK Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinden önce açıkladığı seçim beyannamesinin “Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlarımızı Sahiplenme” alt başlığında taahhüt edilen vaatlerin hiçbirinin gerçekleştirilmediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki seçim beyannameleri ile 2015 ve sonrası hükümet programlarında verilen sözlerin büyük bölümü tutulmadı. Atılan bazı adımlar da sonradan tekrar iptal edildi. 2018 seçim beyannamesinde verilen sözlerin bir kısmı ya gerçekleştirilmedi ve tamamen gündemden kaldırıldı ya da zamanında yerine getirilmediği için kopyala-yapıştır 2023 seçim beyannamesine alındı.”

DEVA Partisi olarak 19 Nisan 2023’te yayımladığı Yurt Dışı Vatandaşlar Eylem Planı ile kapsamlı bir çalışma ortaya koyduklarını ifade eden Yeneroğlu, “Buyurun, uygulayın diyoruz hükümete.” diye konuştu.

Yeneroğlu, konuşmasını yurt dışındaki vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, iktidarın verdiği sözlerin takipçisi olacaklarını ve belli aralıklarla iktidarın çalışmalarının değerlendirmesini kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirerek sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı