Çin Dışişleri Bakanlığı daha ciddi insani felaketin önlenmesi için defalarca acil ateşkes ve savaşın sonlandırılması çağrısında bulunduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning olağan basın toplantısında Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, söz konusu soruna ilişkin birçok kez tutumunu açıklayan Çin’in sivillere zarar veren her türlü girişimi kınadığını ve uluslararası hukuka aykırı her türlü eyleme karşı çıktığını yineledi.

Mao açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Daha ciddi insani felaketin önlenmesi için Çin defalarca acil ateşkes sağlanması ve savaşın sonlandırılması çağrısında bulundu. Bunun için arabuluculuk çabalarını sürdürüyoruz. İlgili taraflarla birlikte ateşkes sağlanması, savaşın sonlandırılması, gerginliğin düşürülmesi, insani durumun yumuşatılması ve eninde sonunda iki devletli çözüm planıyla Filistin ile İsrail arasında kalıcı barışın gerçekleştirilmesi için olumlu ve yapıcı rol oynamaya devam edeceğiz.”

Sözcü Mao, bu ay Güvenlik Konseyi’nin dönem başkanlığını yürüten Çin’in uluslararası toplumun çağrılarına kulak vererek, ilgili taraflarla ve özellikle Arap ülkeleriyle koordinasyonu güçlendirerek, adaletten yana durup Güvenlik Konseyi’nin gerginliğin düşürülmesi, sivillerin korunması, insani durumun yumuşatılması, barışçıl sürece yeniden dönülmesi için sorumlu ve anlamlı adımlar atmasını hızlandırmaya çalışacağını sözlerine ekledi. 

Hibya Haber Ajansı