Avrupa Birliği Komisyonu üyeleriyle gündemin bilim, teknoloji, Ar-Ge, yenilik, dijital ekonomi ve sanayi olduğunu belirten Bakan Kacır, görüşmede iş birliğini daha da derinleştirmek adına atılacak adımların ele alındığını açıkladı.

Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu AB Komiseri Iliana Ivanova ile Ufuk Avrupa programında yapabileceklerin konuşulduğunu ifade eden Bakan Kacır, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm öncelik olduğunu kaydetti.

Komşuluk ve Genişleme Politikasından Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi'nin geçen aylarda Ankara ziyaretinde oluşturulan ortak vizyonun gözden geçirildiği görüşmede Bakan Kacır "Yürüttükleri çalışmanın Gümrük Birliği revizyonundan vize kolaylıklarına, pek çok konuda yeni adımları kolaylaştırmasını umuyorum. Türkiye Yatırım Fonu ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kaynaklarından daha etkin yararlanmak niyetindeyiz." dedi.

Bakan Kacır, İç Pazardan Sorumlu AB Komiseri Thierry Breton ile Dijital Avrupa Programına dair konuşulduğuna dikkat çekerek "Yenilikçi ve dijital teknolojilerde Türkiye-AB iş birliği imkanlarını istişare ettik. Türk sanayisi, Avrupa değer zincirlerinin önemli bir parçası. AB ile yılda 200 milyar dolara yakın ticaretimiz var. Sanayi ürünleri ihracatımızın yüzde 41’i AB’ye, ithalatımızın 3’de 1’i AB’den gerçekleşiyor. Türkiye, Avrupa’ya değer katıyor." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı