TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, İsrail'in Gazze'de binlerce masumun ölümüne neden olduğu vurgulayarak, “Gazze'de insanlık dramı yaşanırken, kendilerini gelişmiş, medeni olarak gören batı ülkeleri ikiyüzlülükle olaylara yaklaşıyor.” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, 70 yıldır süren Filistin sorununun çok farklı boyutlara ulaştığını kaydetti. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e, Gazzeli sivillere, kadınlara, çocuklara karşı eşi benzeri görülmemiş bir saldırıyı gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Yazmacı şu ifadeleri kullandı: 

Dileğimiz hiçbir çocuğun yaşamını yitirmediği bir dünya

“Bugün 39’uncu gününe giren bomba yağmuru, her 10 dakikada bir çocuğun ölümüne neden oluyor. Ukrayna’da 20 ayda 535 çocuk öldürülürken, Gazze’de 39 günde 4 bin 630 çocuk yaşamını yitirdi. 

Dileğimiz hiçbir çocuğun yaşamını yitirmediği bir dünya. Ancak, görüyoruz ki söz konusu Ukrayna olunca öne çıkmak için adeta birbirlerini ezen batılı ülke liderleri, Gazzeli çocuklar mevzu bahis olunca üç maymunu çok başarılı şekilde oynuyor.  

Gazze'de insanlık dramı yaşanırken, kendilerini gelişmiş, medeni olarak gören batı ülkeleri ikiyüzlülükle olaya yaklaşıyor.

Rabbim tüm mazlumların yardımcısı olsun. Unutmayın mazlumların ahı arşı inletir.”