2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, Resmi Gazete’de yayımladı.

Karara göre, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin, olağanüstü hal ilan edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Söz konusu öğrencilerin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için ikinci öğretim öğrenim ücreti alınmış ise yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğretim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Hibya Haber Ajansı