Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hatta çalışmalar yüzde 97 seviyesine ulaşırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova istasyonundan tünele inerek incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ve bürokratların bulunduğu incelemede Başkan Soyer son durum hakkında bilgi aldı.

“Bitişe yaklaşmış durumdayız”

Başkan Soyer, bitişe yaklaşmış durumda olduklarını belirterek, “Son etap ve 7 Şubat açılışını yapmış olacağız. Çok telaşlı ve heyecanlı bir süreç var. Bundan sonra saatlere karşı yarışacak arkadaşlar. Hepsine kolaylıklar diliyorum. Zor bir dönem, süre çok dar ama başka türlü de olmazdı. Sonuna geldik, bitireceğiz. Şu anda 400’ün üzerinde çalışan işçi var ama daha da artacak. Gerekiyorsa bin kişi çalışacak, 7 Şubat’ta açacağız” dedi.

7 istasyondan oluşuyor

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak.

Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapılıyor. 

Hibya Haber Ajansı