İstanbul’da bu hafta sonu için beklenen yağışlar sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Gün boyunca devam etmesi beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren lodostan karayele dönmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi (4-6 °C) bekleniyor. Rüzgarın da zamanla şiddetini artırarak kuzeyde kalan ilçelerde fırtına şiddetinde (50-80 km/s), güneyde kalan ilçelerde ise kuvvetlice (30- 50 km/s) eseceği öngörülüyor.

En fazla yağış Beykoz ve Ümraniye’de

İstanbul ilçelerde saat 12 itibariyle en fazla yağış ise Beykoz (39.9 kg/m2) , Ümraniye (36.9 kg/m2), Sarıyer (35.8 kg/m2) ve Şişli (32.6 kg/m2) ilçelerinde ölçüldü.

5 bin 45 personel, 2 bin 104 araç ve iş makinesi

Beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeni ile yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri 5.045 personel, 2.104 araç ve iş makinesi ile il genelinden alınan ihbarlara müdahale ediyor.

İl genelinde sorun yaşanan noktalar ve olaylardan bazıları şu şekilde:

“Hava muhalefeti nedeniyle Şehir Hatları deniz ulaşımı seferlerinde aksaklıklar yaşandı. Kadıköy, T3 Moda Tramvay Hattı seferlerinde zaman zaman aksaklık yaşandı. Beyoğlu, Kemeraltı Cad. üzerindeki göllenmeye müdahale edildi.  Üsküdar, Bulgurlu Cad. üzerindeki göllenmeye müdahale edildi. Ümraniye, Nevzat Demir Tesisleri önü yan yoldaki göllenmeye müdahale edildi.”

Hibya Haber Ajansı