Tayland Kraliyet Ailesi mensuplarından Prenses Maha Chakri Sirindhorn, Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamında sadece Tayland ile Çin halkları değil tüm dünya halkları arasında işbirliği gerçekleştirildiğini söyledi.

Prenses Sirindhorn, geçtiğimiz günlerde Çin Medya Grubu’na verdiği röportajda, Kuşak ve Yol’un inşasının bir parçası olarak, Çin-Laos-Tayland Demiryolu Hattı’nın hizmete girdiğini hatırlattı. Projenin büyük önem taşıdığını dile getiren Sirindhorn, "Tayland’daki birçok manav bana demiryolu hattının hizmete girmesinden sonra meyve satışlarının arttığını söyledi. Çin halkı, bu sayede Tayland’da yetiştirilen daha çok meyveye daha kolay erişebilecek. Tayland ile Çin arasındaki ekonomik ve ticari temaslar da yoğunlaşacak. İki halk, işbirliği yoluyla daha fazla projeye ortaklaşa yatırım yapabilecek. Bence Çin-Laos-Tayland Demiryolu Hattı, iki ülkenin ekonomik büyümesini hızlandırdığı gibi, dünyanın ekonomik büyümesine de ivme kazandırıyor." dedi.

Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamında sadece Tayland ve Çin halkları değil, tüm dünya halkları arasında işbirliği gerçekleştirildiğine işaret eden Prenses Sirindhorn, "İnisiyatif aracılığıyla daha fazla Çinli Tayland’a, daha fazla Taylandlı da Çin’e yatırım yapıyor. Bunun dışında Kuşak ve Yol güzergâhında yer alan ülkelerin halklarının seyahatleri de kolaylaştı.” diye konuştu.

Sirindhorn, 1981 yılında Çin’e gelerek ülkeyi ziyaret eden ilk Tayland Kraliyet Ailesi mensubu olmuştu. Sirindhorn, 2019 yılında Çin Dostluk Madalyası’na layık görülmüştü.

Hibya Haber Ajansı