Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmaları desteklenen ve dünyanın ilgisini çeken 7,5 milyon yıllık fosil faunası, yeniden canlandırma çalışmaları ile vatandaşlarla buluşuyor.  Proboscidae (Hortumlugiller), Bovidae (Boş Boynuzlular) ve Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türlerin yer aldığı sergi, Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda ziyaretçilere açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği, dünyanın jeolojik tarihine adeta ışık tuttuğunu düşündüğü 7,5 milyon yıllık fosil faunasının yeniden canlandırma çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle devam ediyor. 

Bu kapsamda 20 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da 7,5 milyon yıllık fosil faunasının yeniden canlandırma çalışmaları, Kayıp Fauna Belgeseli lansmanı ve Resim Sergisi açılışı Büyükşehir Belediyesi fuaye alanında gerçekleştirilecek. 

Sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan birçok farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu fosiller kullanılarak elde edilen replika ayaklandırmaları ve Proboscidae (Hortumlugiller), Bovidae (Boş Boynuzlular) ve Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türler sergilenecek. 

En önemli buluntulardan biri olan Choerolophodon’un parçaları birleştirilerek yapılan ayaklandırma çalışmaları ise tamamlandı ve kafatasından birebir alınan kalıpla oluşturulan replikası da sergide yer alacak 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin 7,5 milyon yıl öncesine ait eşsiz fosil zenginliklerini dünyaya tanıtmaktan gurur duyduklarını belirtti. 20 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek sergi açılışına tüm vatandaşları davet eden Başkan Büyükkılıç, bu fosillerin bir kültür mirası olduğunu vurgulayarak, "Doğanın tarihini yeniden Kayseri'nin belirlediğini görüyoruz. Kayserimiz açısından ve uluslararası boyutta önem arz ediyor." dedi.

Hibya Haber Ajansı