İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak açıklarında gündüz saatlerinde irtibatın kesildiği Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin ise mendireğe çarpması sonucu battığını açıkladı.

Yerlikaya, "Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır” dedi.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmaısndan bazı satır başları şöyle:

"16 ilimizde 1611 ihbar var. 65 çatı uçması 270 ağaç devrilmesi 102 su basması ve 1150 diğer olaylar olmak üzere toplam 1611 ihbar var. Maalesef 2 can kaybı var. Diyarbakır’da 1 kişi ve Batman’da 1 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. 50 yaralı var. Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Zarar göre araç sayılarımız 4 ilde 16. Ve şu ana kadar 16 ilimizde 7017 görevli arkadaşlarımız var. 4 ilde 109 vatandaşımız da kurtarıldı.

Zonguldak Ereğli ilçemizdeyiz. Olumsuz hava ve deni koşulları nedeniyle İzmir’e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe sürüklenerek batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebattan halen irtibat kurulamamıştır. Tüm ekipler hazır beklemektedir. Olumsuz hava koşullarının düzenlemesiyle birlikle hemen arama kurtarma çalışmalarına başlanacaktır."

Hibya Haber Ajansı