DEVA Partili Milletvekili Hasan Karal, Gazze’de her 12 dakikada bir çocuk öldürüldüğünü belirterek, “Ey insanoğlu! Daha kaç çocuk bedeninin toprağın altına girmesi lazım insanlığın yeniden ihyası için?” dedi.

Dünya genelinde yaşanan çatışmalardan, açlıktan, yoksulluktan, savaşlardan en çok her zaman çocukların etkilendiğini belirten Milletvekili Karal, çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne adaletsizliğin gölgesinde girdiğini belirtti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana insan haklarını hiçe sayan saldırılarında 5 bin 300’den fazla çocuğun öldürüldüğünü anımsatan Karal, “Eli kanlı terör devleti İsrail’in saldırılarında her 12 dakika bir çocuk bombalarla katlediliyor, toprağın altına giriyor, yaşamdan koparılıyor. Binlercesi de yerinden yurdundan edildi. 20 Kasım 1989 yılında Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi kabul eden Birleşmiş Milletler, kendi kabul ettiği bu sözleşmeye aykırı bir şekilde hareket ederek, gözlerini kapatarak, kulaklarını tıkayarak, sessizliğe bürünerek kendi kabul ettiği sözleşmeyi dahi Gazze’de çocuklar için en temel hak olan ‘yaşam hakkı’nı dahi yeterince, gür bir sesle savunamıyor, bu katliama ne yazık ki ‘dur’ demiyor, diyemiyor.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı