“İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığı altında Bağcılar Belediyesi’nde düzenlenen etkinlikte Filistin’de öldürülen çocuklara dikkat çekmek için Başkanlık sahnesi sessizliğe büründü. Bu amaçla Gazze’de katledilen çocukların isimleri Başkanlık sahnesindeki koltuklara yazıldı ve boş salonda “Tay” adlı çizgi film gösterildi.

AK Partili İstanbul ilçe belediyeleri 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım – 30 Aralık 2023 tarihleri arasında panelden konsere kadar 11 farklı türde etkinliğe imza atacak. Etkinliklerin başlangıcı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” adlı programla başladı. Belediyelerin salonlarında saat 14.00’te eş zamanlı olarak sessiz bir eylem yapıldı.

Çocukların isimleri boş koltuklara yazıldı

Bu amaçla Bağcılar Belediyesi Başkanlık sahnesinde gerçekleşen programda Gazze’de katledilen çocukların isimleri salon koltuklarına yazıldı. Saat 14.00’ü gösterdiğinde de yapılan anonsun ardından “Tay” adlı çizgi film gösterildi. Film süresince çocuk cıvıltıları ile dolması gereken salon, sessizliğe büründü.

Gazze’deki çocukların sesini duyurmak için devlet ve millet olarak Filistin’in yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İsrail’in 75 yıldır sistematik olarak işlediği insanlık dışı bu soykırımına karşı herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz. Bugün anlamlı bir duruş sergiledik. Tarihsel sorumluluğumuzun bilincinde olarak kardeşlerimizin itibarını, onurunu en güçlü biçimde savunmaya devam edeceğiz. Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı