Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in Gazze’deki sivilleri ve çocukları hedef alan saldırıları kınadığını söyledi.

İsrail Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye’de bulunan sığınak ve Birleşmiş Milletler’e (BM) ait bir okula saldırılar düzenledi, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 150’yi geçti.

Günlük basın toplantısında konuşan sözcü Mao Ning, Çin’in sığınak ve BM’ye ait okulu hedef alan saldırılar nedeniyle büyük kaygı duyduğunu ve bu saldırıları kınadığını belirtti.

Mao Ning, “Bugün Dünya Çocuk Günü ve Çocuk Hakları Bildirgesi ile Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabulünün yıldönümüdür. Bugün, Gazze'de çocukların sık sık hedef alınmasından derin endişe duyuyoruz. 15 Kasım itibarıyla çatışmalar Gazze'de 4 bin 600'den fazla çocuğun ölümüne, yaklaşık 9 bin çocuğun yaralanmasına neden olurken hâlâ enkaz altında mahsur kalmış çok sayıda çocuğun hayatta olup olmadığı bilinmemektedir” ifadelerini kullandı. 

Mao Ning, Çin’in çatışan tarafları 2712 sayılı Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi olağanüstü özel oturumunun kararlarını etkin bir şekilde uygulamaya, uluslararası insancıl hukuka riayet etmeye, derhal ateşi kesmeye ve çatışmayı durdurmaya ve çocukların can güvenliğini ve haklarını etkin bir şekilde korumaya çağırdığını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı