Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Şanlıurfa Ulusal Kitap Fuarı’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  250 yayın evi ve çok sayıda yazar ile şairin katıldığı kitap fuarına gelen öğrenciler günün büyük bir bölümünü burada geçiriyor.

Fuar merkezinde öğrencileri karşılayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, onlarla bol bol sohbet edip kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Kitap fuarına gelen öğrencilere kitap hediye çeki veren Başkan Beyazgül, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Beyazgül’den kitap fuarına davet

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’da kitap fuarına yoğun ilginin olduğunu ve okuyan gençlerle birlikte Şanlıurfa’nın emin ellerde olduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Gelecekten ümitliyiz. İnşallah çocuklarımız ve gençlerimiz okuyacak, bilgi sahibi olacak, bu çocuklar bilge insanlar olacak, şehrimizi yönetecek, sanatçı, sanatkar olacak. Biz bu ilgiden son derece çok mutluyuz. Her şeyin başı tabi ki bilgidir. Çocuklarımızın kitap alabilmeleri için 100 liralık kitap çeki dağıtıyoruz. Herkesi kitap fuarına davet ediyorum.”

26 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak olan kitap fuarında şair ve yazarlar okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. 

Hibya Haber Ajansı