Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda çiftçilere katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, tarımda verimliliğin artması amacıyla desteklerini kesintisiz sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği ve Orhaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde 80 çiftçiye toplam 8 ton sertifikalı arpa ve buğday tohumu dağıtıldı.

Arazilerimizin kıymetini bilelim

Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna ve Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’un da katıldığı tohum dağıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, arazilerine sahip çıkmaları konusunda çiftçileri uyardı.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da özellikle 2014’ten itibaren hayata geçen Bütünşehir uygulamasıyla Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi destekler aldıklarını ve özellikle tarıma yapılan çalışmaların meyvelerini de almaya başladıklarını söyledi.

Öncelik verimlilik olmalı

Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, dağıtılan arpa ve buğday tohumlarının sertifikalı olduğunu hatırlatarak, “Sertifikalı tohum demek, verimlilik demektir. Sertifikalı tohum almak ve ekmekle bu işler bitmiyor. İyi bir toprak hazırlığı, ot mücadelesi, iyi bir gübreleme gerekiyor. Tarımın esası verimlilik üzerine kurulmuştur. Verimliliği artırmak için bu tohumlarla birlikte ilçe tarım müdürlüğümüzden teknik olarak yardım ve destek almanızı rica ediyorum. Bu destek nedeniyle de Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaları ardından sertifikalı tohumlar çiftçilere teslim edildi.

Hibya Haber Ajansı