Günden güne yaygınlaşan Web3 teknolojileri, iş dünyasında önemli bir değişim ve dönüşüm sürecine öncülük ediyor. Geleneksel merkeziyetçi yapıları aşarak, şeffaflık, güvenilirlik ve kullanıcı odaklı bir internet deneyimi sunma hedefiyle ortaya çıkan Web3; blockchain, kripto paralar, sözleşmeler gibi yenilikçi unsurları içeriyor. Bu özellikleriyle Web3, birçok sektörde inovasyon ve verimlilik artışı sağlıyor. Coinoxs CEO’su Can Azizoğlu, 2024 yılı için Web3 teknolojilerinin geleceğine dair beklentilerini paylaştı.

“Web3 uygulamaları; merkeziyetsiz, açık ve tüketici faydasını temel alan hizmetleriyle iş dünyasındaki etkisini giderek artırıyor. Yapılan araştırmalara göre her 10 şirketten 9’u Web3 olanaklarını kullanıyor ya da keşfetmeye başlamış durumda. Bu uygulamalar, kullanıcılara daha sorunsuz ve güvenilir bir etkileşim deneyimi sunarken, çalışanların öğrenme ihtiyaçlarını anlamalarını ve kişiselleştirilmiş öğrenme yolları sunmalarını kolaylaştırıyor.

Dijitalleşme süreçlerinin hız kazandığı bu dönemde, 2024 yılı içerisinde Web3 teknolojilerinin birçok sektöre daha fazla etki etmesi bekleniyor. Bu teknolojilerin gelişimiyle birlikte, farklı sektörlerde çeşitli değişmeler yaşanarak iş dünyasında bir dönüşüm gerçekleşecek.

Web3 teknolojilerinin şirket sistemlerine entegre edilmesi, başarıya ulaşmak için kritik bir faktör olarak öne çıkıyor

Coinoxs olarak, Web3 teknolojilerinin iş dünyasında yaygınlaşmasına destek olarak bir öncü rolü oynuyoruz. Web3 sürecine geçiş yapan işletmelere rehberlik ederken, metaverse çalışmalarına öncülük ederek, iş dünyasında Web3 teknolojilerinin yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Web3 teknolojilerini kullanan şirketler, müşterilerini daha iyi anlayarak daha doğru hedeflemeler yapabilir ve birçok şirketin iş yapış şekilleri etkilenebilir. Ben Web3 teknolojilerinin 2024’te iş dünyasında daha da yaygınlaşacağını düşünüyorum. Daha fazla güvenlik ve şeffaflık sunan Web3 teknolojilerinden en çok etkilenecek sektörlerin başında finans sektörü yer alıyor. Şirketlerin Web3’e geçiş sürecinin, etkileşim kurma biçimlerinde ciddi bir dönüşüm yaratması mümkün gözüküyor. Web3 teknolojilerinin iş dünyasında daha da yaygınlaşmasıyla da bu dönüşümün etkileri çok daha net bir biçimde gözlemlenebilecek. Sınırları aşan iş süreçlerinin, şirketlerin rekabet avantajını artırmasına yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle iş dünyasının Web3 teknolojilerini sistemlerine entegre etmeleri, gelecekte başarıya ulaşmalarında kritik bir faktör olarak ön plana çıkıyor.” 

 

Hibya Haber Ajansı