Öğretmenlik, insana emek vererek ona kattığı bilimsel, milli ve manevi erdemlerle topluma değer katacak insanları yetiştirme sanatıdır. Bu yönüyle birer sanatkâr olan Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. 

 

 

Bütün toplumlarda kutsal bir meslek olarak görülen öğretmenlik mesleğini icra eden bu örnek insanlarımız, övgülerin en büyüğüne layıktırlar. Fedakârlık isteyen bu eğitim ordusunun neferleri, yetiştirdikleri yeni nesillerle aslında toplumumuzun geleceğine de şekil vermektedir. Eğitime yapılan yatırımlar, modern eğitim sistemleri ve uygulamaları, fiziki imkanların arttırılması yine öğretmenlerimizin göstereceği fedakârca ve samimi gayretlerle değer bulacaktır. 

 

 

Özellikle ilimizde eğitim alanındaki gelişmelerde öğretmenlerimize büyük görevler düştüğü kanaatiyle her bir yürekli öğretmenimizin en büyük destekçisi olacağımı vurgulamak istiyorum. Şanlıurfa’da yaşanmasını arzu ettiğimiz dönüşüme Türkiye Yüzyılını yaşadığımız bugünlerde en çok da öğretmenlerimizin öncülük edeceğine inanıyorum. 

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan ve şehadet mertebesine erişen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, görevlerini sürdüren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyor, bu özel günün ilimizin eğitimde dönüşümüne ve güçlü motivasyonuna vesile olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.